نيمه تاريک متاورس و ريسک سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي آن

نیمه تاریک متاورس و ریسک سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آن

s9_ycjh.jpg

 

در انتظار آمدن تاورس نباشید؛ زیرا در حال حاضر اینجاست و وجود دارد. بدین ترتیب تاثیر آن بر حریم خصوصی خود و اینکه به چه شکل تمرکز زدایی می‌تواند کمک کند نگاه می‌کنیم.

نباید دنیای متاورس را به عنوان یک دنیای مجازی که در آن کار می‌کنیم، معاشرت و خرید می‌کنیم، دید. در عوض می‌توان آن را نقطه‌ای از سال 2020 و شیوع ویروس کرونا دانست؛ درست زمانی که دنیای دیجیتال به اندازه دنیای فیزیکی اهمیت پیدا کرد.

اما این نکته بدیهی است که دنیای فیزیکی همیشه برتر از دنیای دیجیتالی است.

اهمیت دنیای مجازی روز به روز بیشتر می‌شود. همچنین بسیاری از جلسات کاری به صورت مجازی برگزار می‌شود، افراد مشغول خرید و فروش املاک مجازی هستند و کودکان با دوستان خود نیز در Fortnite  و Roblox سرگرم هستند.

همان‌طور که منابع و دنیای دیجیتالی برای ما حیاتی‌تر و مهم‌تر می‌شوند؛از طرفی با یکدیگر به شدت مرتبط و هماهنگ می‌شوند. گرچه هنوز به نقطه‌ای نرسیده‌ایم که همه چیز در یک حساب کاربری واحد، یکپارچه شود، اما می‌توانیم ببینیم که کارها بر اساس آنچه قبلاً اتفاق افتاده به کجا می‌روند؛ به‌ویژه زمانی که صحبت از استفاده از حساب‌های فیس‌بوک و گوگل به عنوان دروازه‌ای به پلتفرم‌های مختلف می‌شود.

بسیاری از نگرانی‌های حال حاضر جهت حریم خصوصی دیجیتال امروزی، مانند سرقت هویت، دزدیده شدن اطلاعات شخصی و تبلیغات هدفمند را می‌توان در پیشرفت فیس بوک مشاهده کرد. این موضوع به افراد انگیزه کافی برای ثبت‌نام با نام واقعی خود می‌داد.

این تغییر ما را برای آینده‌ای آماده می‌کند که در آن، هر شخصی که وارد دنیای متاورس می‌شود؛ می‌تواند توسط افراد دیگر و حتی سرویسهای ارائه دهنده خدمات کنترل شود. به عنوان مثال اگر آن فرد مقررات را رعایت نکند از پلتفرم خارج می‌شود.

ریسک سرمایه‌گذاری در پروژه‌های متاورس

چین پس از ممنوعیت معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال، نگرانی بعدی این دولت پیرامون کلاهبرداری‌های پروژه‌های متاورس است.

کمیسیون نظارت بر بانکداری و بیمه کشور چین یک اخطاریه برای عموم مردم پیرامون کلاهبرداری پروژه‌های متاورس منتشر کرد. در طی این بیانیه به افزایش محبوبیت متاورس و جلب توجه آن برای کلاهبردارها و سرقت سرمایه‌های مردم با نام پروژه‌های متاورسی نیز اشاره کرد.

در طی این اخطاریه، چهار روش مختلف کلاهبرداری و سواستفاده در متاورس شرح داده شده است. رایج ترین روش کلاهبرداری شامل قول پروژه برای ارائه سیستم‌هایی با تکنولوژی بالا مثل پشتیبانی از هوش مصنوعی و واقعیت مجازی می‌شود. این پروژه‌ها با قول سودهای کلان سرمایه گذاران را گول می‌زنند ولی سپس کلاهبرداران با سرمایه‌های جمع شده نیز فرار می‌کنند.

روش بعدی کلاهبرداری با نام متاورس، پروژه‌های بلاکچینی Play-to-Earn یا P2E است. کلاهبرداران با قول سودهای کلان برای سرمایه گذاری در توکن بومی یک بازی، بعد از رسیدن به هدفی مشخص با سرمایه افراد فرار می‌کنند.

دیگر روشی که سارقان سایبری سرمایه مردم را به تاراج می‌برند، افزایش هجمه‌های تبلیغاتی برای خرید زمین در دنیای متاورس است.

اداره میان سازمانی حذف پروژه‌های غیر قانونی، از عموم مردم درخواست کرده که آگاهی خود نسبت به این حوزه را افزایش دهند و هرگونه فعالیت مشکوک را به این اداره نیز گزارش دهند.

اما دولت چین با وجود ممنوعیت کامل استخراج و استفاده از ارزهای دیجیتال، نسبت به پروژه‌های توکن غیر مثلی و متاورس انعطاف بیشتری نشان داده است. به همین جهت چندین غول تکنولوژیک مانندTencent و Huawei و Alibaba شروع به ثبت علامت تجاری خود در متاورس کرده‌اند. همچنین شانگهای نیز با یک برنامه توسعه پنج ساله قصد افزایش خدمات عمومی بلاکچین و متاورس دارد.

اگر به دنیای ارز دیجیتال، متاورس و NFT علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم به وبسایت ایران متا مراجعه کنید. در ایران متا ما اخبار روز متاورس و ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار می‌دهیم و از هیچ خبر جدیدی در این حوزه بی‌اطلاع نخواهید ماند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.